قضاوت هایمان برای داوری، عادلانه است

به گزارش بلاگ پو، تهران (پانا) - پریچهر خواجه داور ساز قانون براین نظر است که با حذف تصویر شرکت کنندگان و فقط گوش کردن صدای نوازندگی شان ،قضاوت هایمان عادلانه تر می گردد.

قضاوت هایمان برای داوری، عادلانه است

به گزارش روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، پریچهر خواجه نوازنده باسابقه قانون که چندین دوره داوری جشنواره موسیقی جوان را در ساز قانون عهده دار بوده، با اشاره به استمرار جشنواره موسیقی جوان و تاثیر آن در فرایند موسیقی کشور گفت:اتفاقات موسیقایی در کشور ما زیاد نیستند. مخصوصا اینکه موسیقی در مدارس تدریس نمی گردد بر همین أساس رقابت هایی مثل جشنواره موسیقی جوان در کشور ما خیلی کم است و معتقدم این جشنواره، یک رخداد هنری و فرهنگی خوب در همه سازهاست که با اشتیاقی که ایجاد نموده هر ساله شاهد افزایش نفرات شرکت نماینده در جشنواره هستیم.

وی ادامه داد:با انگیزه ای که جشنواره موسیقی جوان طی سالهای برگزاری اش در جامعه موسیقی تزریق نموده ؛ بچه ها انگیزه ها و کوشششان بیشتر شده برای اینکه بتوانند سالهای متمادی شرکت نمایند یا جایزه ببرند و یا به آن مقامی که مدنظرشان است، نزدیک شوند.

این نوازنده باسابقه قانون درخصوص سطح کیفی آثار این دوره از جشنواره بیان داشت:سال جاری تعداد نوازنده های ساز قانون افزایش پیدا نموده و رقابت یک اندازه نزدیکتر شده بود. البته ما که فیلم ها را نمی دیدیم و فقط صدا را می شنویم ولی به نظر می رسید که بچه ها رقابتشان به هم دیگر نزدیک شده است.

خواجه درباره شرایط داوری بدون تماشا استایل نوازندگان گفت:به نظرم خیلی بهتر بود که بدون تصویر؛فقط صدا را شنیدیم به جهت اینکه قضاوت عادلانه ای انجام می گردد. البته بعضی وقتها اگر شبهه و تردیدی داشته باشیم بعد از جمع آرا سعی می کنیم یک فیلم کوتاهی از آن نوازنده ببینیم. اما باز هم تاکید می کنم که تنها با شنیدن صدای ساز شرکت نمایندگان قضاوت درست تری انجام می گردد. به هر حال این هم یک راهی است و شاید بعدها اتاق فکر جشنواره به نتیجه دیگری برسد و آن را تجربه کند.

داور بخش قانون پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در مورد نقاط قوت و ضعف شرکت نمایندگان در این دوره گفت:من فکر می کنم اتفاق ناخوشایند ؛ موضوع آموزش است. چرا که به خاطر کرونا و آموزش آنلاین ،بعضی از معلمین جوان آن دقت لازم را در موضوع آموزش نداشتند و متاسفانه در آثار بسیاری از شرکت نمایندگان مقوله آموزش بسیار مشهود بود به طوری که وقتی آثار را آنالیز می کنیم متوجه می شویم یک تعداد کثیری از بچه ها،یک بخش از قطعه را به طور مشترک اشتباه می زنند که این خود نشان از آن دارد که آموزش درستی داده نشده و اینکه عیناً همه با هم اشتباه می زنند یک اندازه عجیب است.

وی در مورد فاکتورهای داوری ساز قانون در جشنواره پانزدهم افزود:صحت اجرا، پایبندی به رپرتوار معرفی شده، کوک، بیان درست و ... از جمله ملاک های داوری در ساز قانون بودند اما بیشترین موردی که من و سایر داوران ساز قانون در نظر گرفتیم؛ پایبندی به سرفصل های جشنواره و صحت اجرا بود.

پریچهر خواجه در انتها با اشاره به حضور پررنگ استادان موسیقی در مقام داوران جشنواره موسیقی جوان گفت:حضور استادان پیشکسوت و افرادی که سمبل فرهنگی و هنری کشور هستند، در عین حال که باعث خرسندی است این انگیزه را ایجاد کند که داوطلبان خودشان را در صندلی بالا ببینند و سعی نمایند برای صندلیش کوشش بیشتری نمایند.

*شرکت نمایندگان مثل همیشه عالی بودند

ربکا آشوقیان داور بخش پیانوی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان معتقد است جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از جدی ترین و موثرترین رویدادهای رقابتی کشور است که در طی سالهای متمادی همیشه پذیرای طیف وسیعی از هنرمندان جوان، دانشجویان رشته موسیقی در مقاطع مختلف و هنرآموزان هنرستان های موسیقی و هنرجویان سایر مراکز آموزشی سراسر کشور بوده است.

آشوقیان درباره شرکت نمایندگان این دوره جشنواره شرح داد:سال جاری هم همانند سه سال اخیری که من در کنار اساتید ارجمند، در این جشنواره، در بخش داوری پیانو ایفای نقش دارم، شاهد حضور پرشور، اجراهای پیروز و گاهی بی نظیر شرکت نمایندگان بوده ام.

او افزود: هر چند در پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان ، کمی با کاهش تعداد شرکت نمایندگان در گروه های سنی روبرو بودیم ولی با وجود تمام محدودیت های ناشی از پاندمی اخیر، این کاهش تعداد چندان هم دور از انتظار نبود.

به گفته او در این دوره تقریباً نزدیک به یک سوم، تعداد شرکت نمایندگان کاهش داشته است.آشوقیان شرح داد: تعداد شرکت نمایندگان در گروه های سنی که در شرایط آموزشی بنیادی یا ورود به تحصیلات آموزش عالی هستند، تقریبا تفاوت زیادی با دوره های قبل نداشتند اما گروه ب و ج که در مرحله آموزش عالی هستند، در این دوره کاهش بیشتری وجود داشت. شاید به طور کلی در بخش الف یا همان گروه آموزش بنیادی ما همیشه میل به حضور و اشتیاق رقابت را بیشتر از همه گروه ها تجربه می کنیم. بر این اساس همیشه هستند شرکت نمایندگانی که سطح قابل توجهی را در قیاس با انتظارات ارائه می نمایند.

آشوقیان درباره سطح کیفی شرکت نمایندگان این دوره گفت: با این حال فکر می کنم جشنواره فرایند رو به رشد خودش را حفظ نموده و مازاد بر این، آنچه باعث خرسندی است، تداوم عملکرد پیروز جشنواره است که همیشه با روش های جایگزین سعی می نماید زمینه ساماندهی مجموعه فعالیت ها را کاملاً پیروز طی کند.

آشوقیان درباره شرکت نمایندگان بخش پیانو در این دوره هم شرح داد: شرکت نمایندگان جشنواره طیف وسیعی را حتی در نوازندگی ساز پیانو شامل می شوند،؛ از شهر تهران حتماً شرکت نمایندگانی داریم و همین طور شاهد هنرنمایی دانشجویان و هنرآموزانی از شهرهای مختلف و از اقصی نقاط کشور در جشنواره هستیم که با وجود کمبود امکانات آموزشی، باز هم از حداقل های ممکن جهت آماده شدن و شرکت در جشنواره، کوشش و سعی ارزنده ای دارند. گاهی هم بسیار پیروز ظاهر می شوند.

داوری های مرحله مقدماتی بخش موسیقی ایرانی و کلاسیک پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان در حال اتمام است و به زودی نتایج مرحله اول از سوی دبیرخانه جشنواره اعلام می گردد.

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 55586

به "قضاوت هایمان برای داوری، عادلانه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قضاوت هایمان برای داوری، عادلانه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید