مهارت های لازم برای ازدواج چیست؟

به گزارش بلاگ پو، خودآگاهی، شناخت تفاوت های میان زنان و مردان، همدلی با افراد، توانایی حل اختلاف و... از جمله مهارت های لازم برای ازدواج هستند.

مهارت های لازم برای ازدواج چیست؟

ازدواج امری است که باعث تولد دوباره انسان می گردد؛ مشروط بر آن که توانایی ها و مهارت های لازم برای این امر در اختیار شما باشد و با تفکر سازنده ای که یک زندگی مشترک را به پیش می برد تصمیم به این مهم بگیرید. در زندگی مشترک هر دو نفر احتیاج به این توانایی ها دارند و چنانچه این طور نباشد، ادامه زندگی با تنش و رنجش، تلخکامی و ناامیدی همراه خواهد بود. در این مطلب سعی شده است به اجمال به مهارت های لازم برای ازدواج و یک زندگی مشترک پیروز پرداخته گردد.

مهارت در خودمطلعی

خودمطلعی امری است که انسان از طریق آن احتیاج ها، ضعف ها و توانایی های خود را می شناسد و درک می کند و در برخورد با آن احتیاجها به گونه ای صحیح و مطلع برخورد می کند تا منجر به هیچ گونه ناراحتی نگردد. مطلعی نسبت به خود باعث می گردد شما در انتخاب دچار اشتباه نشوید و در زندگی مشترک بهتر و عمیق تر با مسائل روبرو شوید. افرادی که در آن ها ویژگی خودمطلعی وجود دارد شخصیت محکم و پایداری دارند و در برخورد با مسائل منطقی برخورد می نمایند و درگیر احساسات نمی شوند؛ امری که باعث آرامش آن ها و شریک زندگی شان می گردد. فرد خودمطلع ضعف ها و توانایی های خود را می شناسد، اهداف و برنامه زندگی مشخصی دارد، علائق و آرزوهای خود را دنبال می کند و در نهایت فرد قابل اتکایی برای زندگی مشترک است. در این میان باید گفت شناخت تفاوت های میان زن و مرد، یکی از مهم ترین بخش های مربوط به مهارت خودمطلعی است.

شناخت تفاوت های میان زنان و مردان

انسان ها با هر جنسیت و سنی تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. اما دنیای زن و مرد تفاوت های اساسی دارند که این تفاوت ها به علل گوناگونی است، از جمله عوامل فیزیولوژیکی و زیستی و شرایط متفاوت اجتماعی که در آن زندگی می نمایند. از نقطه نظر ازدواج این تفاوت ها مشهودتر و نمایان تر هستند که به چند مورد آن اشاره خواهیم کرد:

1 - زنان و مردان دیدگاه متفاوتی به مسائل جنسی و ازدواج دارند

زنان و مردان به دلیل مسائل فیزیولوژیکی و زیستی دیدگاه متفاوتی نسبت به غریزه و مسائل جنسی دارند. در حالی که برقراری رابطه جنسی در مردها بیشتر ارضای یک غریزه به شمار می آید، در زنان بعد عاطفی و احساسی دارد. وجود این تفاوت و عدم مطلعی نسبت به آن، موجب سوء تفاهم و برهم خوردن رابطه زناشویی می گردد. از طرفی دیگر مردها بیش از زن ها تحت تأثیر جذابیت های جسمی و آراستگی زن قرار می گیرند که این نیز یکی دیگر از تفاوت های مهم آنهاست.

2 - مردها استقلال طلبند

آنالیز در جوامع گوناگون نشان می دهد که مرد به عنوان قدرت اول حانواده قلمداد می گردد و به این مورد باید فرای تبعیض های جنسیتی نگریست. در خانواده هایی که زن در آن بدون مشورت و نظر خواهی از مرد در خصوص مسائل مهم و عظیم تصمیم گیری می کند مرد نسبت به احساس موقعیتی خود آسیب دیده می گردد. البته این که مرد قدرت اول خانواده باشد بدان معنا نیست که مرد در یک نقش دیکتاتوری ظاهر گردد بلکه منظور از این مسئله، مدیریتی است که باید بر عهده مرد قرار بگیرد. مردها خواستار استقلال در زندگی مشترک هستند. چون می خواهند بتوانند به عنوان مرد زندگی، مسائل اقتصادی و موارد مشابه را مدیریت نمایند. عدم مطلعی همسر به این نکته می تواند منشاء بسیاری از مسائل در زندگی مشترک باشد. زیرا مرد احساس می کند به استقلالش صدمه خورده است.

3 - حمایت از زنان )حمایت های روحی و عاطفی)

آن چیزی که برای زنان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، توجه همسرشان به سلامت و عقیده آن ها است. چنانچه زنی مورد بی توجهی و بی مسئولیتی همسرش قرار گیرد به شدت آزرده می گردد و واکنش های عاطفی شدیدی نشان می دهد. درکل زنان عاطفی تر از مردان هستند و انتظار دارند مردشان نیز اینگونه باشد. زنان انتظار دارند همانگونه که اولین روز آشنایی، تاریخ ازدواج و تاریخ تولد همسرشان را به یاد دارند و به این مناسبت ها برای او هدیه می خرند، مرد هم به این مسائل توجه داشته باشد. عدم توجه مردان به این موضوع تداعی نماینده حس بی علاقگی آن ها نسبت به زندگی مشترکشان است. امری که باعث سوء تفاهم و دلسردی در زندگی مشترک می گردد.

5- تفاوت مردها و زن ها نسبت به ارتباطات اجتماعی

در حالی که زنان با برقراری ارتباط با هم نوعان خود بسیاری از نگرانی ها، استرس ها و ناراحتی های خود را تعدیل می نمایند، مردها به اینگونه رابطه ها وارد نمی شوند. معمولا این تفاوت دیدگاه بین آن ها باعث می گردد زنان تصور نمایند که مردان نسبت به مسائل بی دقت و بی توجه است و مردان تصور نمایند که زنان نسبت به مسائل پیش پا افتاده، ریز بین و حساس هستند. به همین دلیل چنانچه درک و مطلعی زن و مرد، نسبت به این خصوصیت ضعیف باشد، مطمئناً آنان را دچار سوء تفاهمات جدی در زندگی مشترک خواهد کرد.

مهارت در همدلی با افراد

گاهی اوقات افراد تصور می نمایند تفاهم فقط به همفکری و هم عقیده بودن با طرف مقابل است؛ در حالی که این طرز فکر از پایه اشتباه است. زیرا هیچ دو انسانی کاملا به هم شبیه و هم عقیده نیستند. اختلاف در دیدگاه ها، سلیقه ها و آرزوها، امری کاملا طبیعی است. آنچه می تواند این تفاوت ها را قابل درک و فهم سازد همدلی است.

اصول مهارت همدلی

1 - به صحبت های دیگران خوب گوش کنید

هنگامی که فردی با شما صحبت می کند، خوب گوش کنید و کار دیگری انجام ندهید. گوش کردن فعال، پایه و اساس هر نوع ارتباط پیروز و سالمی است. نگاه کردن به صورت طرف مقابل، هنگامی که دارد با شما حرف می زند، نشانه حفظ حرمت و حساسیت شما نسبت به حرف های اوست. با بیان کلماتی مانند عجب! جدی؟! خوب! و... نشان دهید که کاملا به صحبت هایش توجه دارید.

2 - به احساسات و هیجان های طرف مقابل تان توجه داشته باشید

هنگام همدلی، با عاطفه و احساس واقعی به طرف مقابل تان نشان دهید که با او همدل هستید. بیشتر اوقات، فردی که از شرایط و مسایل خود سخن می گوید و به توضیح مسائل یا درد دل هایش می پردازد، قبل از آن که به دنبال راهکار یا پند و اندرز و یا هدایت باشد، احتیاج دارد تا مخاطب او متوجه احساس و حالت و هیجان او گردد و موقعیت های احساسی او را درک کند. شما باید با توجهی که نسبت به احساس و هیجان او می کنید، این خواسته را برای وی به اثبات برسانید.

3 - در همدلی با طرف مقابل، از جمله های قاطع استفاده نکنید

معمولاً شدت ناراحتی و هیجان در فرد احتیاجمند به همدلی، به حدی است که موجبات آزردگی و آسیب پذیری را در او مستعد می سازد. بنابراین باید مراقب بود تا با چنین فردی با کلمه ها و جمله های قاطع و بُرنده، صحبت نکنیم. چه بسا که در تشخیص احساس و معانی سخنان وی اشتباه نموده باشیم. آن وقت به دلیل قطعیت نظر و صحبتی که داشته ایم، نه تنها همراه و همدل او نبوده ایم، بلکه به نوعی وی را آزرده خاطر و منزجر نیز نموده ایم.

مهارت حل اختلاف

بروز اختلاف و تفاوت بین افراد امری کاملا عادی و طبیعی است. توانایی حل اختلاف یکی از مهارت هایی است که برای ازدواج و برقراری ارتباط صحیح با دیگران لازم است.

اصول مهارت حل اختلاف

  • صحبت کنید، اما بدون پرخاش و توهین و تندی: زمانی که عصبانی هستید صحبت نکنید، زیرا حاصلی جز تحریب بیشتر نخواهد داشت.
  • منفی سخن نگویید: اگر برای برقراری ارتباط مجدد قدم بر می دارید، از حرف های تند و تحریک نماینده بر حذر باشید.
  • در اولین قدم اختلاف، آن را حل کنید: اختلاف و سوء تفاهم با گذر زمان تبدیل به کینه و رنجش می گردد. پس در اولین فرصت درصدد حل آن برآیید. از طرف مقابل خود، یا طرفین اختلاف، درخواست کنید تا خیلی سریع وقت مناسبی را با هماهنگی یکدیگر، برای حل اختلاف، اختصاص دهند.
  • طرف مقابل تان را شرمنده نکنید
  • نظر و عقیده خود را بیان کنید: در خصوص علت ناراحتی خود صحبت کنید، بدون آنکه قضاوت یا سرزنش کنید.
  • در اختلافات پیش آمده، دیگری یا دیگران نیز حق دارند: به طرف مقابل تان اجازه دهید تا او هم از مسائلش صحبت کند. تخلیه روانی، فرد را برای طرح یا پذیرش مسائل متفاوت و سپس حل مسائل، آماده تر می کند.
  • عذرخواهی کنید: عذرخواهی کردن کار مسئله ای نیست. اگر متوجه اشتباه خود شده اید بهتر است با یک عذرخواهی مسئله را ختم به خیر کنید.
  • هربار، فقط یک موضوع را مطرح کنید.

لازم به یادآوری است که مهارت حل اختلاف، در روابط خانوادگی، خاصه ارتباط میان زن ها و شوهرها، اهمیت بسیاری دارد. در ضمنً باید در نظر داشت که در این روابط، حفظ احترام ادب و حرمت و همکاری و تعادل، برای همگان امری لازم و واجب است.

نویسنده: فاطمه مشهدی رستم

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: setare.com
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 38712

به "مهارت های لازم برای ازدواج چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهارت های لازم برای ازدواج چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید