کلیسای ساگرادا فامیلیا؛پربازدیدترین بنای تاریخی اسپانیا

به گزارش بلاگ پو، کلیسای ساگرادا فامیلیا با قامتی افراشته، اوج شکوه و عظمت را به بیننده القا خواهد کرد. این کلیسا هنوز هم بعد از 130 سال تحت بازسازی است. زمانی که ساخت آن تمام شود، بلندترین برج آن یک و نیم برابر بلندتر از برج فعلی می شود. شاید این سازه نیمه تمام باشد اما سالانه حدود 2/8 میلیون نفر را به خود جذب کرده و پربازدیدترین یادمان تاریخی اسپانیا به شمار می رود. یکی از مهم ترین بازدیدکنندگان آن پاپ بندیکت شانزدهم بود که کلیسا را طی جشن بزرگی در نوامبر سال 2010 تقدیس کرد.

کلیسای ساگرادا فامیلیا؛پربازدیدترین بنای تاریخی اسپانیا

کلیسای ساگرادا فامیلیا تمام فکر آنتونی گائودی، معمار آن را گرفته بود. این بنا به سفارش جامعه محافظه کار و به عنوان کفاره ای برای گناهان مدرنیته شهر ساخته شد. گائودی تکمیل کردن آن را مانند مأموریت الهی خود می دانست. زمانی که بودجه ساخت بنا تمام شد، وی از جیب خود برای ادامه پروژه خرج می کرد و در سال های آخر زندگی اش از درخواست کمک از کسانی که فکر می کرد علاقه مند باشند هیچ ابایی نداشت.

گائودی کلیسایی به طول 95 متر و عرض 60 متر بنا نهاد که گنجایش 13,000 نفر را داشت و برج مرکزی اش با 170 متر ارتفاع در بالای بازویی قرار می گرفت. او که با استفاده از خطوط راست مخالف بود (وی اعتقاد داشت هیچ خط راستی در طبیعت وجود ندارد)، به برج هایش انحنایی داد که آن را از قلل عجیب کوهستان مقدس مونتسِرات (Montserrat) الهام گرفته بود که در خارج بارسلونا قرار دارند. در ادامه این برج ها را با مجسمه هایی در هم پیچیده تزئین کرد که گویی قسمت های اضافی سنگ هستند.

در زمان مرگ گائودی، تنها سردابه، دیوارهای بخش خطابه، یک ورودی و یکی از برج ها کامل شده بود. سه برج دیگر در سال 1930 اضافه شده و ورودی شمال شرقی را تکمیل کردند. در سال 1936 در طی جریان جنگ های داخلی، گروهی از آنارشیست ها فضای داخلی شامل کارگاه ها، نقشه ها و مدل ها را آتش زده و ویران کردند. کار دوباره در سال 1952 آغاز شد اما اختلافات همواره باعث کند شدن فرایند بودند.

مخالفان ادامه پروژه ادعا می کنند مدل کامپیوتری ای که بر اساس قسمت کوچک نقشه باقیمانده گائودی از آشوب آنارشیست ها ساخته شده منجر به ساخت یک هیولا می شود که کمترین شباهتی به نقشه ها و سبک گائودی ندارد. این بحث ها به نظر می رسد که همواره ادامه داشته و هیچ نتیجه ای در بر نداشته باشند. چه از نتیجه کاری که دارد صورت می گیرد خوشمان بیاید یا از آن متنفر باشیم، شگفتی و شکوهی که این بنای عظیم در بیننده بیدار می کند غیرقابل انکار است. زمان تخمین زده شده برای اتمام پروژه ساخت کلیسا بین دهه 2020 تا دهه 2040 متغیر است. هر چند قبل از رسیدن به این تاریخ بخش های قدیمی تر بنا نیاز به بازسازی هایی خواهند داشت.

روبروی سر در ورودی مصائب مسیح، مدرسه گائودی، یکی از گوهرهای ساده تر وی قرار گرفته است. گائودی این بنا را به عنوان یک مدرسه بچه ها ساخت و معماری آن به گونه ای طراحی شده که تا به امروز هم افسون و زیبایی خاص خود را حفظ کرده است.

سر در ورودی شکوه و افتخار هنوز در حال ساخت بوده و آن هم مانند بقیه با چهار برج بلند تاج گذاری می شود که در نهایت تعداد دوازده برج به نشانی از دوازده حواری مسیح را تشکیل می دهند. برج مرکزی 170 متری نیز نمادی از خود مسیح در نظر گرفته شده است. پنج برج دیگر نمادی از مریم مقدس و چهار قدیس هستند. امروزه فقط هشت عدد از این برج ها کامل شده اند. گائودی در نظر داشت تا این ورودی، باشکوه ترین ورودی کلیسا باشد.

در طبقه زیر همکف می توان موزه گائودی را بازدید کرد که موارد جالب توجهی از زندگی و سایر آثار او، به همراه مدل ها و عکس هایی از کلیسا را به نمایش گذاشته است. تالار جانبی ای که به سمت شرق انتهای موزه می رود، شما را به منظره ای از سردابه ساده ای هدایت خواهد کرد که پیکر این نابغه در آن دفن شد.

هر چند این بنا هنوز کامل نشده، اما در سال 1984 به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شد. این افتخار بیشتر به سبب معماری بی همتای گائودی و توانایی او برای خلق چنین اثر هنری و نوآورانه ای نصیب کلیسا شد. ساگرادا فامیلیا یکی از هفت اثر این نابغه معماری است که در این فهرست به چشم می خورد.

0nlysms.ir: تنها پیامک | مجله موفقیت، پزشکی، خانواده، تکنولوژی، گردشگری، استارتاپ

thailandnet65.ir: سفر به تایلند | تور تایلند ارزان، تور لحظه آخری، تور نوروز بهار، تابستان، پاییز، زمستان

منبع: گردشبان
انتشار: 27 آبان 1400 بروزرسانی: 27 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 24933

به "کلیسای ساگرادا فامیلیا؛پربازدیدترین بنای تاریخی اسپانیا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کلیسای ساگرادا فامیلیا؛پربازدیدترین بنای تاریخی اسپانیا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید